Aquarama, Kristiansand Norge

I mars 2013 invigdes och öppnades Norges modernaste aktivitetscenter, Aquarama i Kristiansand. 
Kristiansand beläget på norska sörlandet är en kuststad och precis vid vattnet ligger också den nya badanläggningen byggd med modern arkitektur i en fantastisk havsnära miljö med vackra vyer.

Gå en 360 graders rundvandring inne på Aquarama:
http://virtualnorge.com/aquarama/

Aquarama är en komplett anläggning som inrymmer ett toppmodernt äventyrsbad, med bland annat en 50 x 25 meter sportpool, 10 meters hopptorn, rutschbana, virvelkanal, vågbassäng, inomhussurf, utomhuspool, spa, gym och sporthall. Arkitektbyrån Asplan & Viak har ritat och Processing har projekterat och levererat energismart vattenrening, rutschbanor, stålbassänger, sauna och spa.

Utdrag ur leveransomfattning Aquarama
Stora energivinster via DINUF Recycle - På en anläggning av Aquaramas storlek står sandfiltren på långa rader i maskinutrymmet och man förstår att det går åt mycket energi och vatten för att hålla systemet igång. Men på Aquarama har man tidigt i projektet insett detta och därför installerat utrustning som tar hand om vattnet som man använt till att spola filtren rena med och återvinner därmed 3,5m3 uppvärmt och kemsatt spolvatten per dygn tillbaka till bassängerna.  När man väljer att göra rätt från början och investera i modern men framförallt beprövad teknik så finns det stora pengar att spara. Genom att återvinna varmt vatten istället för att spola ut i avlopp och att dessutom styra reningsanläggningen belastningsberoende skapar god driftekonomi och sparar pengar som kan återinvesteras i stället för att slösas bort. Dessutom tar man genom dessa åtgärder ett stort ansvar för minsta möjliga miljöpåverkan.
 
Även till spaanläggningen på Aquarama levererade Processing exklusiv utrustning. Bland annat bastur från världsledande KLAFS samt stålbassänger från Berndorf och bubbelpooler från Riviera, och givetvis all vattenrening även till dessa bassänger.