Hafsten Resort och Camping, Uddevalla Sverige

5-stjärniga Hafsten Resort och Camping utanför Uddevalla, belägen på en halvö med utsikt över hav och skärgård. Genom att bland annat bygga nytt poolområdet är anläggningen nu klassad som en av Sveriges tolv 5-stjärniga campingar. Poolområdet rymmer idag fyra uppvärmda pooler anpassade för alla åldrar, från plaskbassänger till simbassäng. Man kan även utmana kompisarna på ett race i vattenrutschbanan.

Processing AB fick i uppdrag att projektera och leverera vattenreningsutrustning samt att lägga invändig liner i bassängerna. Installationen pågick från årskiftet -15/-16 och anläggningen invigdes planenligt den 15 juni 2016.

PRESSTOPP - 2017 tilldelades Hafsten Resort och Camping Årets Campingföretagare på SCR´s årsstämma, läs mer här

"Vi är glada att vi valde Processing som partner och leverantör för vårt nya poolområde. För oss var det viktigt att bygga en robust vattenreningsanläggning som håller över tiden och inte kräver onödig tillsyn och kostsamma driftstopp mitt i högsäsong, då måste vår personal fokusera på annat, säger Kjell Karlsson, en av ägarna på Hafsten".

Bland annat installerades två stycken Collecta trycksandfilter med helautomatisk backspolning. Filtren har en kapacitet på 250m3/tim. och är dimensionerade att även en fullbelagd dag levererar ett kristallklart vatten samt ligga under Socialstyrelsens gränsvärden för ett godkänt bassängvatten. 

"Ett nära samarbete med Processing har gjort att vi nu fått det vi önskade och inte minst att tidplanen kunde hållas så att våra gäster kan få tillgång till varma bad redan tidigt på säsongen när det ofta är lite för kallt för havsbad. Bada vill ju de flesta barn och vuxna kunna göra för att uppleva en perfekt semester, avslutar Kjell"

Hela familjen syns under bilder, från vänster till höger:
Martin, Madeleine, Ingela och Kjell

"Här ligger landets nya 5-stjärniga camping"
Hemsida Hafstens Resort och Caming